Praktische informatie Strooipop 2019

Festival info

Strooipop is hét gezelligste festival van Brabant met elk jaar verrassende live muziek acts, gezelligheid met vrienden en heerlijke Brabantse gemoedelijkheid.

Strooipop vindt plaats op 5 & 6 oktober 2019 op het festivalterrein Molen de Vlijt in Geffen. Het adres voor navigatie is Papendijk 20, Geffen. Ben je in de buurt? Volg dan de borden.

Zaterdag: 19:00 - 01:00u

Zondag: 14:00 - 22:00u

Strooipop is een 16+ festival. Dat betekent dat je echt 16 jaar of ouder moet zijn en daarom kan er naar je ID-bewijs worden gevraagd. Indien er wordt getwijfeld aan je leeftijd en je niet je ID-bewijs kunt laten zien, dan mag je helaas het terrein niet op. Neem daarom een geldig én origineel ID-bewijs mee: een identiteitskaart, paspoort of rijbewijs. Op zondag is Strooipop wel toegankelijk voor alle leeftijden!

Een maximale leeftijd om te feesten bestaat niet en we vinden het leuk als jij je opa en oma meeneemt.

Bij de entree zijn lockers aanwezig, die je voor één of meerdere dagen kunt huren om je persoonlijke bezittingen in achter te laten. Erg handig en wel zo veilig!

Wij vertrouwen erop dat jij hartstikke lief bent, maar toch willen wij je vragen om al het moois wat je mag bewonderen heel te laten. Op die manier kunnen andere feestvierders er ook nog van genieten. Daarnaast vinden we het heel belangrijk dat iedereen respectvol met elkaar omgaat. Zelfs degenen die bij ons werken zijn echte mensen en vinden het leuk als je een praatje met ze maakt of een glimlach geeft. En zeg nou zelf, daar wordt toch iedereen gelukkig van?

Op Strooipop hebben we geen dresscode, we vinden dat iedereen mag zijn wie hij of zij is. Wel vinden we het fantastisch als jij je helemaal uitdost tijdens het leukste weekend van het jaar.

Overal op het festivalterrein kun je eten en drinken halen met munten. Met verschillende foodkraampjes en barren om drinken te halen kom je niks tekort. Zelf eten en drinken meenemen is dus helemaal niet nodig en daarom ook niet toegestaan, tenzij op medische indicatie met een doktersverklaring.

Op Strooipop kan je alleen met muntjes betalen. Deze koop je op het terrein en worden betaald met cash of pin. We raden aan om wat cash mee te nemen als een locker wilt huren. Dichtbij het festivalterrein zit een Rabobank waar eventueel nog gepint kan worden.

Vervoer

Strooipop denkt graag aan het milieu en vraagt iedereen dan ook zo lief te zijn om zoveel mogelijk met de fiets te komen als je enigszins in de buurt woont en hier toe in staat bent. Voor iedereen die met de auto komt is het adres voor je navigatie: Papendijk 20, Geffen.  Als je in de buurt bent, volg dan de borden richting het festivalterrein.

Woon je in de buurt? Dan is fietsen natuurlijk de beste en gezondste optie. Volg de aanwijzingen en parkeer je fiets op de daarvoor bestemde plekken. Er is genoeg plaats op onze (onbewaakte) fietsenparkeerplaats.

Voor bezoekers uit de (verre) regio is er voldoende GRATIS parkeergelegenheid direct bij het festivalterrein. 

Zoenen en rijden is niet veilig, maar een kus als bedankje aan je lift is natuurlijk op zijn plaats. Dit kan je doen nadat je voor de ingang van het festival staat. Hier word je gemakkelijk afgezet en weer opgehaald.

Wij raden het aan om taxi’s vooraf te reserveren en het is alleen mogelijk door een taxi afgezet en opgehaald te worden voor de ingang. Soms zijn er taxichauffeurs die alleen lange ritten aannemen, hier kunnen wij helaas niets aan veranderen.

Op Strooipop is helaas geen helikopterdek voor bezoekers aanwezig. Wil je hoe dan ook in overtreffende stijl je entree maken? Kom dan met de tandem of op je klapschaatsen.

Meer informatie over vervoer voor minder mobiele feestvierders vind je onder het kopje ‘toegankelijkheid’.

Veiligheid

Op het festival zijn onze helden van de EHBO er van opening tot sluit. Ben je even niet helemaal in je element of voel je je gewoon ontzettend slecht? Ga dan vooral naar de EHBO. Ze zijn er om je te helpen, hebben geen vooroordelen, bellen niet naar je moeder en hebben geen connecties met de politie. Het gaat hen er vooral om dat jij je goed voelt, dus maak er alsjeblieft gretig gebruik van.

Strooipop hanteert een zero tolerance beleid. Dat betekent dat je geen soft- en harddrugs in het bezit mag hebben. Dus ook geen jointje. Bij de ingang wordt streng gefouilleerd. Mocht je in het bezit zijn van drugs, dan is onze beveiliging genoodzaakt je over te dragen aan de politie. Huilie, huilie, want Strooipop 2018 is dan voor jou helaas voorbij. Houd er ook rekening mee dat op Strooipop een 'niet roken' beleid wordt gehanteerd.

Vaak wordt aan ons de vraag gesteld hoe je op een veilige manier seks kunt hebben in een dixie. Tot op heden hebben we hierop niet het juiste antwoord kunnen vinden, behalve dan dat je een condoom moet gebruiken (maar dat wist je zelf vast ook al). Mocht je creatievere suggesties hebben, dan zijn die meer dan welkom.

Er gaat niets boven het hele weekend opgaan in de muziek, onderdeel zijn van een grote uitzinnige groep feestvierders, dansen tot je voeten niet meer willen, flirten met mooie mensen en losgaan met je vrienden. We vieren samen maar al te graag het goede leven en delen met liefde bijzondere gevoelens. Een echt goed feestje betekent wel dat je heelhuids en gezond thuiskomt. En hoe leuk keihard partyen ook is, het is nooit helemaal zonder risico’s. Daarom is het goed om te weten wat de risico’s zijn, van blaren en uitdroging tot het gebruik van alcohol.

Opblaasdieren, verkleedpakken, lege camelbags, huis-tuin-en-keuken cameraatjes, condooms, go-pro’s, selfiesticks (mits inklapbaar), sigaretten, inklapbare paraplu’s en opladers. Twijfel je of een bepaald item wel mee mag nemen? Vraag het ons dan!

We vinden het belangrijk dat alles lekker veilig is. Daarom wordt alles en iedereen gefouilleerd bij de ingang van het festival (dus ook tassen). Heb je iets bij je wat niet is toegestaan? Dan gooien we het weg. Let op! In sommige gevallen kan de toegang tot  het festival worden ontzegd. En dat wil je niet (en wij ook niet).

Elk jaar krijgen we de vraag of mensen hun goudvis, babyleguaan, luiaard of dwergpapegaai mogen meenemen. We houden ontzettend van partyanimals, maar alleen de menselijke variant. Houd je diertjes daarom lekker thuis (maar zorg wel voor een oppas als jij aan het feesten bent).

Mocht de beveiliging of crew iets niet helemaal vertrouwen, dan mogen ze jou en je spullen fouilleren. Wil je hier niet aan meewerken? Dan word je de toegang tot het terrein wordt ontzegd. En dat is echt heeeuulll ongezellig.

Algemeen

Al je groetjes en verzoekjes kun je sturen naar marketing@strooipop.nl. Vergeet niet om je emailadres en of telefoonnummer te noteren zodat we contact met je kunnen opnemen.

Pers

Wil je prachtige foto's maken of ben je een journalist die wel een goed verhaal kan gebruiken? Dan dien je dit van tevoren kort te sluiten met ons! Neem van te voren even contact met ons op en dan komt dat helemaal goed.

We vinden het fantastisch als je heel veel foto's maakt! En uiteraard is het voor jezelf ook ontzettend leuk als je na afloop al die momenten nog eens kunt herbeleven met beeld. Let wel! Als je met een (semi) professionele camera naar Strooipop komt, dan moet je dit van tevoren aanvragen.


Voor Drones geldt tevens dat hiervoor toestemming aangevraagd dient te worden

Toegankelijkheid

Strooipop wil als festival toegankelijk zijn voor iedereen. Kan je niet via de reguliere manier naar binnen komen of heb je speciale voorzieningen nodig? We hebben een aantal voorzieningen en maatregelen getroffen. Assistentie nodig? Je mag het personeel zoals de beveiliging, crew en het barpersoneel altijd vragen om assistentie.

Heb je een minder validen parkeerplek nodig of wil je dichterbij worden afgezet dan de Kiss & Ride? Neem dan vooraf contact op met Strooipop zodat we de mogelijkheden kunnen bekijken.

Het meebrengen van medicijnen is alleen toegestaan in combinatie met een doktersverklaring.

Bij elke toiletgroep is een invalidetoilet aanwezig. Heb je assistentie nodig? Spreek dan het personeel aan.